Sol sol sol! 29 juni

Godmôrron!

Strålande solsken och ska bli 30 grader idag! Om det inte redan är det, så underbart härligt! :D Har redan varit galet effektiv, och ringt chefen och frågat om jag kunde sluta tidigare på lördag som hon sagt, men har inte fått något svar än. Men jag har ringt i alla fall och får hoppas att hon ringer tillbaka och säger att det går bra. Annars har jag lagat lasange, skapat en bikinitop av en sjal (snyggt snyggt värre!) och gjort en medlemsansökan till facket. Inte illa! Och jag har hittat solkrämen också! Man vill ju inte åldras i förtid!
Insåg just att jag måste ju vara hemma om vikariechefen ringer, så jag är ju så illa tvungen att lägga på gräsmattan och få lte färg och kanske läsa lite, oj va synd det är om mig ibland alltså :P  Eller ska jag vara så duktig att jag ska klippa gräset? Hmm.. Vi får se!

När jag fyllde 20 var jag med i Västerås tidning vlt, och fick ett exemplar nerskickat hit idag. Ska fixa så att artikeln hamnar här på el bloggo också. Bilden är ju söt å så (och stor!) men så ljus att mitt ena (annars mörka) ögonbryn knappt syns. Haha! Tror den såg bättre ut på vlts hemsida.

Jobbet halv två idag, tänkte cykla, så om jag är klar till kvart i ett? Det räcker och så hinner jag sluka några sista solstrålar innan jag börjar. Plus den underbara sanningen att det kommer vara sol, ljust och varmt när jag cyklar hem! :)

Förresten så är det den 29 juni! Det är ju helt galet vad fort tiden går!

Take Care!


kl 22.44
Nu har jag jobbat för ikväll, blev aningen stressigt och kaotiskt när personalen inte kom och sen var jag den enda som hade läkemedelsdelegation, (maxad glad när det inte var så många patienter att hålla koll på! :) ) Kände mig riktigt redig när jag cyklade hem. Fick ringa till sjuksköterskan, två gånger, som tyckte att jag var en rolig prick att prata med, hon var inte så illa hon heller. Tyvärr skulle hon gå på semster, så henne får jag inte tag på imorn kväll om jag måste ringa då med. Hoppas det går bra ändå.

Nu ska jag strax krypa till kojs, men först jordgubbar, flingor och mjölk. Och vattenmelon till efterrätt. ;)

Saker jag har kommit fram till idag:

*30 grader och ledigt, det är niiiice. Fett niiiice
*30 grader och jobba, det är varmt. Väldigt varmt. (ångrar ju lite att man inte blev parkarbetare, men bara de soliga dagarna..)
*Stan är mycket mycket backig. (Jättejättemycket)
*Jag kommer ha snyggast gluteer (förutsatt att jag fortsätter cykla då..)
* Vattenmelon kan man äta hur mycket som helst av
* Likaså jordgubbar
* Jag ska sova nu, sleept tight!

The summer is my heaven!

Kolvik, hem och Sportlife. 28 juni

Hej!

Lite catch up
Gårdagens kväll spenderade jag vid en pool med Nilla och hela roliga hennes släkt, ja, nästan hela släkten i alla fall. Åt god mat, drack vin (mmm!) Och glass och jordgubbar, såklart! Sommaren är underbar! Vi gick till stranden senare och tog massa kort. Har ni (och jag) tur, så hamnar även några bilder snart här på bloggen. Jag var nästan mästerfotograf, eller inte, ibland kanske, men rätt bra blev en del av bilderna ändå. Det jag tycker ser okej ut kan fotoexpertus Nilla bara skaka på huvudet åt. Lärde mig till och med att med hennes superkamera kan man ändra.. nåt.. som jag inte kommer ihåg vad det hette, och skit samma, bra blev det! :) Hur som helst har jag badat idag! I HAVET! Ingen Mälarsjö :P  Och det var riktigt härligt! 20 grader åtminstone, några till hade inte skadat.. ;) Solen steker! Livet är toppen!

Resan ska bokas i nu till veckan!!
(vi måste alltså leta som tokar ikväll efter bästa alternativen)

Strax kommer Suss och hämtar upp mig, så ska vi på Body balance!

Tjinglings mina darlings!


27 juni

Godmorgon!

Har verkligen inget vettigt att säga, utom att jag ska pallra mig till stan om en timma och träffa Nilla.
Men nu blir det ut i solen! :)

WIHO!

SEN:
Har varit på resebyrån nu, bokar något i nästa vecka är planen. (Mamma är inte ett dugg imponerad) har sagt, vi ska boka senare i veckan hela dagen (jo men tjena, det är lördag! Jag tror det är tisdag..)  Har inte ens fått tillbaka pengarna på skatten. SERIÖST! Är det bara jag som inte fått de? Ska jag behöva ta en lån för att resa eller?! Livet är inte så lätt alla gånger. Ge mig sol, ge mig värme! Året runt! Det finns inget värre än kyla och mörker ju, det är så äckligt!! Och all satans påhitt med isgator och blask. Vem var på dåligt humör när vädret skapades?!  Inte var det jag.
Ska plocka upp Nilla på jobbet om två timmar och köra mamma innan dess, jag är ju grymt effektiv. Nilla och jag ska fortsätta smida planer om jul och nyår. Vad trodde ni? ;)

TJING

Eran Jackson är över - 26 juni

Jobbade dagen idag, lagomt motiverad att jobba åtta timmar efter sex timmars skönhetssömn. Nej, så farligt var det väl inte, men jag hade gärna däckat i en solstol hela dagen. Ska man vara lat kan man i alla fall bli brun. ANVÄND SOLKRÄM! Fick till och med, med mig Mamman till jobbet. Klockan 6.57 var hon där (har inte hänt på läääääänge) och chockade alla kollegorna. En överraskning eller två om dagen är nog nyttigt.

Hur som helst har caféet i entrén inte öppnat när jag börjar jobba, (inte undra på det!) så gårdagens löpsedlar satt kvar. En smärre chock fick jag när vi slog på det vanligtvis fantastiskt tråkiga morgonprogrammet Morgonsoffan (eller vad det nu heter) och de pratade bara om Michael Jackson, och att han är dööööööd. Jättedöd. På rikigt. Rest in peace - king of pop!
Mannen som skapade moonwalken på jorden, har snyggaste koreografin och movesen i varenda video, (regnar skandal eller skandal) och har haft en bokstavligen livslång karriär. Plus att han kan sjunga.  Den planerade avskedsturnén tog slut innan den ens hann börja. Aj vad pengar de kommer få betala tillbaka, cirkus 4 miljarder..

Inte nog med att Jackson-eran fick ett plötstligt slut. Sverige förlorade mot England på straffar, och jag missade matchen. Jag vet inte ens om Gamla Ullevi höll ihop för fansen. Vem vet vad som händer när man själv inte vet? Så jag uppdaterade mig genom att skicka en drös abstrakta sms och fick svar som "jag fattade ingenting av det du skrev". Tack för den.  :P
Halvt berusat fyllesamtal kl 23. 47, och injudan att komma över till Goldie (Suss) och snacka skit med lite folk. Hade varit skojs, men inte nu. Fick till och med ta en PN (power nap) när jag kom hem. Trööööött!
Ska pallra mig i säng om en stund. Ska träffa Nilla kl 11 på Resia imorn och kolla hur mycket vår planerade Thailandsresa kan tänkas gå på. När man ambitöst nog försöker söka på Resias hemsida får man upp "teknsikt fel" oavsett vad man söker på, så vi har lagt ner det.

Nu låter jag ganska negativ,  så för att lätta upp stämningen tänkte jag säga att på posten väntade idag fyra par skor (ja, det är en snygg last jag har), en väska och lite annat smått och gott i ett försenat födelsedagspaket från Pappsen som gör utlandstjänst just nu.

PLUS något jätteviktigt för dagen Caroline, min Bifftomat<3 fyller 20! Grattis gumman! Vi ska fira dig när du kommer hem! :D Saknar dig!

Ha det toppen, drick till sista droppen


Jobbdag nr 3 - 25 juni

Hallojs!

Nyss hemkommen från jobbet, lite seg är man allt, men ändå uppe i varv. Så jag ska chilla ner lite här och äta sen middag. Eller vad det nu kallas såhär dags (kl 22.24)  Tur att man är student och inte är så kinkig med mat; öppna kylen och rörihopvadsomhelstbaradetgårattäta-teorin. Lätt guld värd många gånger!
;)
För er som inte visste detta. Grattis. Nu vet ni.

Börjar jobba sju imorn bitti, borde ju sovit för en bra stund sen! NAAAATT!!





Jobbdag nr2 - 24 juni

Japp, som ni förstår har jag jobbat idag. Eller kväll. Fast en "kvällstur" börjar 13.30..   Är lite seg, men nöjd med dagens insats. Duktig som man försöker vara så cyklade jag till jobbet, efter en stunds letande efter cykelnyckeln som låg i en av 1000 lådor. Tänk att jag kan tänka som mamma. Hade aldrig hittat den annars. Jag är grym! Tillräckligt grym för att räkna in veckans sjunde blåmärke. Tydligen fått det i måndags. Stort blå/lila/grönt. Inte så trendigt. Men va fasen, man kan inte va rätt alla gånger. Åtta tror jag förresten att det är, har ett på foten med. Tror jag.
 
Hur som helst så överlevde jag cykelturen och konstaterade återigen, återigen och åter återigen att stan är full av backar. Mest uppförs. (Kära Västeråsare, ni vet inte vad en backe är förrän ni cyklat här! V-ås är platt som en pannkaka! Typ.)
Inte nog med att stan inte är cykelvänlig, när jag hittade ett nästintill tomt cykelställ med ett litet tak över (ett lågt tak, och jag tänkte på att det var väldigt lågt, akta huvudet) HA  HA! Smack! Så smällde jag i skallen. (Så förmodligen har jag ett nionde blåmärke men det ser jag inte, så det finns inte).

Dagens motto blir alltså; Less thinking, more acting!

I övrigt gick sedan kvällen bra. Äldre människor är väldigt snälla, i alla fall där jag jobbar. Blev alldels rörd när en av de äldre damerna var nära att börja gråta när jag skulle natta henne och gå hem. Men det är väl då man som mest känner att man verkligen behövs. Det är otroligt hur mycket man får tillbaka från dem. Fortfarande smått förälskad i äldre sen vi läste kursen "Friskt åldrande" nu i våras.
 
En liten parantes: Skulle ta ur linserna nu och är påprackad från vården hur viktig handhygienen är i alla lägen. Visst, tvätta händerna med tvål och ta ur linserna efter det.. Resultat: Aaaaj! Don' t try it!

Saker jag har kommit fram till idag:

* Min mobil har kasst batteri. Alltid.
* Min mobil får för sig att i City (som faktiskt får räknas som city) är det "endast nödsamtal". Toppen.
* Tvål i ögat gör jäkligt ont.
* Jag har en stort blåmärke på handleden.
* Jag känner min mamma väldigt väl.
* Alla mina vänner visste visst inte om att jag är brunett.
* Stan är väldigt backig på hemvägen från jobbet. (Mest uppför, men den börjar i alla fall med en rejäl utför!)

Nu har lilla mamsen tjatat på mig i snart en timma att jag ska sova. Lika bra att göra det kanske.
Med kliande tvål i ögat. och jag kan ju vara glad att jag kan ringa nödsamtal i från mobilen. Hoppas jag slipper.

Natti natt!


 

Ledig dag nr 1. - 23 juni

Det är SOL. SOL SOL SOL SOL SOL! Underbart! Inte nog med det, efter en heeel arbetsdag igår, var jag ledig idag. Ska inte klaga. Äventyret för dagen:  lekt chaufför åt mamma och mormor.
Logiska som hela släkten (inte) råkade till att bli, så åkte vi till Göksäter (en pyttevariant av Ullared? TYP alltså!). För er som inte vet, ligger detta på Orust. Ön.
Om det var 26 grader ute, var det närmare 36 i bilen. Man frös ju inte i alla fall. Idag blev det väldigt uppenbart hur viktigt det är att saker ska vara praktiska när man blir äldre. Det var maaaassa småplock (och större plock också såklart) och ÄNDÅ kan tanterna , alla tanterna, (jag säger tanterna eftersom att majoriteten där var tanter, gubbarna hittade man på små pallar här å var eller suckandes men ändå snällt lutandes mot kundvagnen) säga att prylarna är praktiska, och inte nog med det, även användbara. Kläddiskussionerna var också lite emot mina nuvarande principer. 

Mina krav: Snygg tröja, sitter snyggt, okej pris = taget!
Men hörde idag denna diskussion om en tröja:

Tanta1: Den var väl snygg?
Tanta2: Ja, den blir väl check?
Tanta1: Ja, den var väl snygg.
Tanta2: Och praktisk.
Tanta1: Ja! Det är ju bra. Så chekt.

Notera hur ofta man "väl" . Och "chekt". (Standard a la västkusten)

Efter att vi varit där, på Ön, utmattade med en lite tunnare plånbok och mycket småprylar rikare, blev det mormors sommarstuga med middag och fika. Kakor, bullar, kakor och mera kakor. Nej, vadå? Jag kommer ju inte alls rulla hem till Västerås i höst.. (Påminner mig om att jag inte sprungit på ett tag..) Men, vad vore livet om man visste allt som händer?

Är förresten mäkta imponerad att mamma, faktiskt, nästan åtminstonde, har accepterat en Thailandresa. Ja, jag  och Nilla planar att åka över jul och nyår (när det ändå bara är blask, is och kallt. OCH mörkt.) Så..? Är det någon mer som vill följa med?!
  :)

Nu ska jag sitta här och hoppas på att Caroline äter upp sin middag fort, så att hon kan leka med mig ikväll. Busungen har varit i Turkiet och vi har inte setts på..? Ehm.. Har det redan gått mer än tre månader?!  Illa! Illa!

Solen skiner så länge man håller humöret uppe!

TJING!

Sanningen - 21 juni

Jajemän, sanningen är sann. Jag har en blogg! Det trodde ni inte va? Knappt jag heller. Ska erkänna (som om att ni inte redan förstått det) att Nilla är den som fixat den. STORT TACK till dig Cherie (jag kommer ändå ringa stup i kvarten och fråga hur allt teknsikt/hemsida/dator/whatever funkar.. Som vanligt!)
Nu finns jag alltså här så ni kan läsa om mina  fantastiska idéer, storslagna tankar, nya och gamla filosofier,  spännande bus, hyss och äventyr. OCH mycket andra påhitt som händer när jag är i farten.
 

ENJOY!

RSS 2.0